Activiteiten jubileum

ACTIVITEITEN

Jubileumjaar 2016 wordt op verschillende momenten gevierd. De volgende activiteiten staan op het programma:

De Aftrap

Op het -hopelijk- zonovergoten Havenplein vinden in de middag van woensdag 27 april vanaf 14.30 uur verschillende activiteiten plaats in het kader van Koningsdag. De Setallandse bevolking kan meedoen aan diverse spellen, gebruik maken van leuke attracties, dansen, luisteren naar muzikale optredens en genieten van een drankje op het uitgebreide terras.

Klokslag 16.00 uur wordt alles even stilgelegd. De focus wordt verlegd naar het jarige Café An de Slôôve. Het woord is aan wethouder Frank Hommel, die met het onthullen van het jubileumlogo, aan de gevel van het pand, het feestjaar opent. André geeft een toelichting op de geplande activiteiten en legt uit waarom voor M.A.N.K. is gekozen.

Ook tijdens deze aftrap laten André en Janny zich van hun sociale kant zien. Gelijktijdig vindt namelijk de Koningshuisquiz plaats in Zorgcentrum De Schutse. Deelnemers krijgen iets lekkers aangeboden bij de koffie, met de groeten van Café An de Slôôve.

Jubileumreceptie en Feest

Op een mooie Pinksterdag… vieren André en Janny het 10-jarig jubileum van Café An de Slôôve. Maandag 16 mei 2016 is de exacte verjaardag van het café. Tweede Pinksterdag.

CS Slôôve-4Deze dag vindt een bijzondere -besloten- jubileumreceptie plaats van 15.00 tot 17.00 uur. Samen met een aantal speciale gasten wordt stilgestaan bij verleden, heden en toekomst.

Aansluitend gaan de deuren voor iedereen open. Een gezellige feestavond volgt, met de vrolijke klanken van zanger Corné.

Laat de Belgen maar schuiven!

Jammer, jammer: Nederland heeft zich niet weten te plaatsen op het Europees Kampioenschap voetbal, dat komende zomer plaatsvindt in Frankrijk. Dit keer dus geen oranje ‘deken’ over het land, geen volksliederen en geen stijging in de verkoop van televisies en bier.

Alhoewel, André heeft er iets op bedacht. Of het nou komt omdat hij zo’n groot voetbalfan is? Of misschien komen zijn voorouders wel uit België? Maar hij heeft besloten de Rode Duivels te steunen in dit toernooi!

Het café wordt binnen en buiten in Belgische sferen aangekleed. Belgische frieten met van die typisch dikke mayonaise staan op het menu en er is een ruime keuze uit verschillende soorten Belgisch bier. ‘Echte’ Belgische gendarmes houden toezicht, althans dat proberen ze. Iedere wedstrijd vindt een fouCS Slôôve-7te tombola plaats met geweldige (ludieke) prijzen. Dit is echt geen Belgenmop!

 

De voorrondes zijn op maandag 13 juni om 21.00 uur, zaterdag 18 juni om 15.00 uur en woensdag 22 juni om 21.00 uur. En daarna? De tijd zal het leren. Laat de Belgen maar schuiven!

Irish Delight!

In het kader van het project M.A.N.K. genieten jaarlijks ruim 10 Nederlandse kinderen een week van het schitterende Noord-Ierland. Tijdens het jubileumjaar valt Ierland ook in Sint-Annaland te beleven. Café An de Slôôve organiseert het evenement Irish Delight! op vrijdag 18 en zaterdag 19 november.

Jameson, Tullemore Dew, Paddy en The Irishman Single Malt. De échte liefhebber kan zijn hart ophalen aan een keur van Ierse whiskeys tijdens de proeverij op vrijdagavond 18 november.

Nog meer Ierland op zaterdagavond 19 november! Met passende muziek, een bierproeverij, Baileys-cocktails for the ladies, Ierse stoofpotten, fish and chips en een dartwedstrijd. Het wordt een bonte avond met van alles en nog wat!

CS Slôôve-6

 

 

 

Kom Ierland horen, zien en proeven tijdens Irish Delight! Wellicht een nieuwe traditie? Uiteraard wordt M.A.N.K. ook deze avonden niet vergeten.

ACTIVITEITENDAG SINT-ANNALAND
GEIN OP HET HAVENPLEIN
De dag na de Wintermarkt in Sint-Annaland, en de officiële ingebruikname van de Annahof, volgt een gezellige activiteitendag in het dorp. Met Gein op het Havenplein, presenteren voetbalvereniging WHS en Café An de Slôôve een vol programma op zaterdag 17 december.

Op het Havenplein komt een grote tent, waarin woningcorporatie Stadlander en bouwbedrijf Heijmans op vrijdag 16 december de officiële ingebruikname van de Annahof organiseren. Diezelfde avond houdt ondernemersvereniging Activa de jaarlijkse Wintermarkt in het centrum van het dorp. ,,De tent blijft de rest van het weekend staan, dus een mooie kans om er de volgende nog een paar leuke dingen in te doen!’’ zegt André van Ast van Café An de Slôôve.

Programma
11.00 uur – Setallands FIFA-Tournooi
Vanaf de leeftijd van 12 jaar kunnen voetballiefhebbers meedoen aan dit computerspel. Op tien schermen kunnen deelnemers tegen elkaar strijden. In de middag wordt de kampioen bekend gemaakt. Aanmelden kan in de kantine van WHS of bij Café An de Slôôve.

17.00 uur – Bingo XXL
Een grote bingo met mooie prijzen. Aanmelden kan in de kantine van WHS of bij Café An de Slôôve. De deelnemer ontvangt dan een kaart voor vijf rondes. Aansluitend is er nog een superronde waar zeer mooie prijzen te winnen zijn.

20.00 – Afsluiting Jubileumjaar Café An de Slôôve
Na een jaar feesten sluiten André en Janny van Ast het 10-jarig jubileum van Café An de Slôôve af. Wethouder Frank Hommel maakt het bedrag bekend, dat tijdens de verschillende activiteiten is opgehaald voor project M.A.N.K.

20.30 uur – feestavond
Een gezellige feestavond met muziek van MJT Music uit Sint-Maartensdijk.

Gein op het Havenplein is op zaterdag 17 december op het Havenplein in Sint-Annaland. Deelnemers en bezoekers zijn van harte welkom!