An de Slôôve gaat M.A.N.K.

AN DE SLÔÔVE GAAT M.A.N.K.

 

Dit jaar het 10-jarig jubileum van Café An de Slôôve. En ook de viering híervan staat in het teken van sociale betrokkenheid. Er zijn diverse activiteiten, met één overkoepelend doel. Dat is een project van Stichting Kinder-House. Deze stichting organiseert al sinds 1972 vakanties voor kinderen, in Noord-Ierland. Er is gekozen voor het project M.A.N.K.

Microsoft Word - CS Slôôve

De doelstelling van dit project is het organiseren van vakantiereizen voor kinderen met een beperking. Die beperking is veelal geestelijk, maar ook het opgroeien in een moeilijke situatie, ouderloos zijn of structureel geen geld hebben kan hier onder vallen.

M.A.N.K. staat voor ‘Met Anne Naar Killough’, en Anne is Anne Kuiper. Samen met nog drie vrijwillige begeleiders en een buschauffeur, neemt zij een groep van 12 deelnemers mee naar Killough in Noord-Ierland, waar Stichting Kinder-House in het bezit is van een huis. Deze vakantie duurt één week en vindt plaats in de zomermaanden.

André en Janny zijn enthousiast geraakt over M.A.N.K. en voelen zich er zeer betrokken bij. Ze zien dat kinderen vaak de dupe zijn van veranderingen in de maatschappij. Dan is het fijn dat zij een week lang onbezorgd kunnen genieten dankzij dit soort initiatieven. Gedurende het jaar koppelen zij dit project aan de viering van hun jubileum. Doelstelling is een geldbedrag bijeen te brengen ten gunste van de komende editie(s). En daarom gaat Café An de Slôôve M.A.N.K.!